Voordelen geluidswerend glas

  • Geniet van de stilte en rust!
  • Slaap beter en word niet gestoord
  • Concentreer u beter als u leest of studeert

Geluid beweegt zich via trillingen of golven door de lucht, maar ook door vaste materie. Wij ervaren deze trillingen via onze oren als geluid. Willen we zorgen dat geluid zich niet via het glas een ruimte in beweegt, dan zullen we een barrière moeten maken die de trillingen afleidt. Dit kan via een holle ruimte bij dubbel glas, een spouw, maar het kan ook met speciale kunststoffen en folies.

Dikkere ruit plaatsen

Het aanbrengen van een zwaardere, dikkere ruit is het eerste middel voor de wering van geluid. Vaker wordt echter gekozen voor dubbele beglazing, wat een grotere effect heeft.

Plakken van een folie

Er zijn geluidswerende folies, PVB-folies of akoestische PVB folies, die werken tegen geluid wat zich via het glas verplaatst. De folie is ook in te zetten bij dubbele beglazing voor een maximaal effect.

Geluidswerend glas plaatsen, enkel of dubbel

Dubbele beglazing is van nature al beter geluidswerend dan normaal glas en heeft ook de thermische voordelen. Een gebruikte spouwveer scheidt beide glasbladen en neemt de trillingen weg.

Plaatsen van voor- of achterzetbeglazing

Wanneer om verschillende redenen geen dubbele beglazing geplaatst kan worden, kan men met voor- of achterzet beglazing (voorzetramen) een grote spouw creeëren waarmee een goed geluidsdempend effect kan worden gehaald.