Assortiment bekijken?

In het kort:

  • Kiezen voor isolatieglas betekent kiezen voor lagere energiekosten.
  • Isolatieglas heeft u in veel gevallen binnen drie jaar al terugverdiend
  • Draagt bij aan uw wooncomfort, ’s zomers en winters
  • Verhoogt de waarde van uw huis
  • Wachten tot uw ramen aan vervanging toe zijn is niet nodig, begin vandaag nog met besparen!

Hoge energierekening? Laat isolatieglas plaatsen!

Bespaar nu op uw energiekosten en stap over op isolatieglas (dubbel glas) van Glascentrale Roden, professioneel en erkend glashandel en glaszetter. Onderzoek wijst uit dat u de investering al binnen drie jaar terugverdiend kan hebben.

Wat is isolatieglas?

Glas wordt isolatieglas genoemd wanneer het uit verschillende lagen bestaat met ruimte ertussen. (de spouw) Enkel glas staat direct bloot aan de buitentemperatuur, bij dubbel glas heeft de ruimte tussen de lagen de isolerende functie. Het buitenblad staat wel in direct contact met de buitenlucht, maar de spouw zorgt voor een isolerende ruimte tussen het buiten- en binnenblad. Er kan gevarieerd worden met de dikte van de glaslagen, evenals de spouwdikte. Ook kan de ruimte tussen de bladen worden gevuld met gas voor een betere isolatie en kan gecoat glas worden gebruikt om de stralingswarmte tegen te houden. Deze soorten noemen we HR, HR+ of HR++.

Soorten en classificaties

1. Standaard isolatieglas
Standaard isolatieglas bestaat uit 2 ongecoate bladen met een luchtdichte met droge lucht gevulde tussenruimte. Bij een opbouw van (binnenmaat, spouwdikte en buitenmaat) 4 – 12 – 5 wordt een U-waarde van +/- 2,8 W/m2K* gehaald.

2. HR glas
HR glas, Hoog Rendements glas bestaat uit één gecoat buitenblad en een ongecoat binnenblad, de spouw is gevuld met droge lucht. Voor HR glas geldt een U-waarde van 2,0 tot 1,6 W/m2K bij een opbouw van 4 – spouw – 4.

3. HR+ glas
HR+ glas bestaat uit één gecoat buitenblad en een ongecoat binnenblad, de spouw is gevuld met een edelgas, meestal argon. HR+ glas heeft een U-waarde van 1,6 tot 1,2 W/m2K bij een opbouw van 4 – spouw – 4.

4. HR++ glas
HR++ glas bestaat uit één gecoat buitenblad en een ongecoat binnenblad, de spouw is gevuld met een edelgas, meestal argon. HR+ glas heeft een U-waarde van < 1,2 W/m2K bij een opbouw van 4 – spouw – 4.

5. Driedubbel glas, triple glas
HR3 glas bestaat uit 3 lagen glas, gecoat of ongecoat. De spouw kan lucht of gasgevuld zijn. HR3 glas kan een U-waarde bereiken van wel 0,4 W/m2K.

* De U-waarde (vroeger de K-waarde) drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde, per m² en per graad temperatuurverschil tussen de ene en de andere zijde van een wand (constructie) doorgelaten wordt. De U-waarde wordt ook warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd. De waarde geeft de mate van thermische isolatie van een wand aan: een hoge U-waarde betekent een thermisch slecht isolerende wand, en een lage U-waarde betekent een thermisch goed isolerende wand. De eenheid voor de U-waarde is W/(m².K). (bron: wikipedia)

Ons advies

In veel gevallen is HR++ de beste keuze. Niet het goedkoopste in aanschaf, maar relatief wel het meest effectief. Dit betekent dat u de investering ook sneller terugverdient. U kunt natuurlijk altijd overleggen met onze professionals om u te ondersteunen bij het maken van uw keuze. Bij Glascentrale Roden zijn altijd verschillende soorten isolatieglas op voorraad.Glascentrale Roden werkt voornamelijk in Groningen, Friesland en Drenthe, maar we doen opdrachten door geheel Nederland.

warmtescan_huis-glascentrale-roden
Isolatieglas vergelijking dubbelglas en HR++ met warmtescan

Warmtescan van een huis, boven normaal isolatieglas, onder HR++ (bron: glas in beeld)

Huidige subsidies voor isolatieglas

De overheid stimuleert het gebruik van duurzame producten en doet dat door het heffen van een lager BTW tarief op de arbeidskosten. Dat betekent dat wanneer u voor HR++  glas kiest u al snel enkele honderden euro’s kan besparen! In plaats van de gangbare 21% wordt slechts 6% geheven.

Zie ook de website van de www.belastingdienst.nl

Offerte aanvragen

GCR in de praktijk