Isolatieglas: Profiteer NU van voorjaarsprijzen

Levering + Plaatsing door dé dubbelglas specialist van het noorden.

warmtescan_huis-glascentrale-roden
Wij plaatsen meer dan 10.000 m2 dubbelglas per jaar en zijn daarom een doorgewinterde specialist in isolatieglas. Wilt u meer weten over het laten plaatsen of leveren van isolatieglas? Onze specialisten kunnen u per telefoon (050 5029681) of email  uitstekend helpen! Hieronder kunt u meer lezen over isolatieglas.

Dubbelglas, HR, HR+ of HR++?

Hoge energierekening? Laat isolatieglas plaatsen! Bespaar nu op uw energiekosten en stap over op isolatieglas (dubbel glas) van Glascentrale Roden, professioneel, erkend glashandel en glaszetter. Onderzoek wijst uit dat u de investering al binnen drie jaar terugverdiend kan hebben.

Wat is isolatieglas?

Glas wordt isolatieglas genoemd wanneer het uit verschillende lagen bestaat met ruimte ertussen (de spouw). Enkel glas staat direct bloot aan de buitentemperatuur, bij dubbel glas heeft de ruimte tussen de lagen de isolerende functie. Het buitenblad staat wel in direct contact met de buitenlucht, maar de spouw zorgt voor een isolerende ruimte tussen het buiten- en binnenblad. Er kan gevarieerd worden met de dikte van de glaslagen, evenals de spouwdikte. Ook kan de ruimte tussen de bladen worden gevuld met gas voor een betere isolatie en kan gecoat glas worden gebruikt om de stralingswarmte tegen te houden. Deze soorten noemen we HR, HR+ of HR++.

Soorten en classificaties

1. Standaard isolatieglas
Standaard isolatieglas bestaat uit 2 ongecoate bladen met een luchtdichte met droge lucht gevulde tussenruimte. Bij een opbouw van (binnenmaat, spouwdikte en buitenmaat) 4 – 12 – 5 wordt een U-waarde van +/- 2,8 W/m2K* gehaald.

2. HR glas
HR glas, Hoog Rendements glas bestaat uit één gecoat buitenblad en een ongecoat binnenblad, de spouw is gevuld met droge lucht. Voor HR glas geldt een U-waarde van 2,0 tot 1,6 W/m2K bij een opbouw van 4 – spouw – 4.

3. HR+ glas
HR+ glas bestaat uit één gecoat buitenblad en een ongecoat binnenblad, de spouw is gevuld met een edelgas, meestal argon. HR+ glas heeft een U-waarde van 1,6 tot 1,2 W/m2K bij een opbouw van 4 – spouw – 4.

4. HR++ glas
HR++ glas bestaat uit één gecoat buitenblad en een ongecoat binnenblad, de spouw is gevuld met een edelgas, meestal argon. HR+ glas heeft een U-waarde van < 1,2 W/m2K bij een opbouw van 4 – spouw – 4.

5. Driedubbel glas, triple glas
HR3 glas bestaat uit 3 lagen glas, gecoat of ongecoat. De spouw kan lucht of gasgevuld zijn. HR3 glas kan een U-waarde bereiken van wel 0,4 W/m2K.

* De U-waarde (vroeger de K-waarde) drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde, per m² en per graad temperatuurverschil tussen de ene en de andere zijde van een wand (constructie) doorgelaten wordt. De U-waarde wordt ook warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd. De waarde geeft de mate van thermische isolatie van een wand aan: een hoge U-waarde betekent een thermisch slecht isolerende wand, en een lage U-waarde betekent een thermisch goed isolerende wand. De eenheid voor de U-waarde is W/(m².K). (bron: wikipedia)

Ons advies

In veel gevallen is HR++ de beste keuze. Niet het goedkoopste in aanschaf, maar relatief wel het meest effectief. Dit betekent dat u de investering ook sneller terugverdient. U kunt natuurlijk altijd overleggen met onze professionals om u te ondersteunen bij het maken van uw keuze. Bij Glascentrale Roden zijn altijd verschillende soorten isolatieglas op voorraad.Glascentrale Roden werkt voornamelijk in Groningen, Friesland en Drenthe, maar we doen opdrachten door geheel Nederland.

warmtescan_huis-glascentrale-roden

Warmtescan van een huis, boven normaal isolatieglas, onder HR++ (bron: glas in beeld)

vanafGratis vanaf€27,73

HR++ isolatieglas


prijs opaanvraag

Glas in lood in isolatieglas


prijs opaanvraag

HR++ brandwerend


vanafGratis vanaf€65,35

HR++ dubbel gelaagd isolatieglas


vanafGratis vanaf€44,25

HR++ enkel gelaagd isolatieglas


vanafGratis vanaf€96,50

HR++ figuur


prijs opaanvraag

HR++ zonwerend


prijs opaanvraag

Isolatieglas standaard


prijs opaanvraag

Monumentenglas


vanafGratis vanaf€62,50

Triple HR++