isolatieglas-HR++-glascentrale-roden
vanafGratis vanaf€65,35
s05s06s04s02glasinlood_isolatieglas-455x267gcr-isolatieglas-plaatsen

HR++ dubbel gelaagd isolatieglas

Gratis

U kunt dit glas niet alleen op maat bestellen en afhalen, maar Glascentrale Roden plaatst dit ook vakkundig bij u op locatie. Vraag daarvoor een offerte aan.

Beknopte specificaties

 • Dubbel glas
 • Vulling met edelgas
 • Voorzien van coating
 • Gelaagd glas is letsel-beperkend, doorval-veilig
 • Valt niet in stukjes uiteen
 • Sterker en tevens inbraakwerend
 • Ook met coating verkrijgbaar
 • 5x betere isolatie dan enkel glas
 • 2-3x betere isolatie dan standaard isolatieglas
 • U-waarde van 1,2 of lager

Meer over isolatieglas

 • Prijzen excl. BTW
 • Incl. verwijderingsbijdrage
 • Incl. energiebijdrage
SKU: 7436944633623 Categorieën: , ,

Productbeschrijving

Hoge energierekening? Laat isolatieglas plaatsen!

Bespaar nu op uw energiekosten en stap over op isolatieglas (dubbel glas) van Glascentrale Roden, professioneel en erkend glashandel en glaszetter. Onderzoek wijst uit dat u de investering al binnen drie jaar terugverdiend kan hebben.

Wat is isolatieglas?

Glas wordt isolatieglas genoemd wanneer het uit verschillende lagen bestaat met ruimte ertussen. (de spouw) Enkel glas staat direct bloot aan de buitentemperatuur, bij dubbel glas heeft de ruimte tussen de lagen de isolerende functie. Het buitenblad staat wel in direct contact met de buitenlucht, maar de spouw zorgt voor een isolerende ruimte tussen het buiten- en binnenblad. Er kan gevarieerd worden met de dikte van de glaslagen, evenals de spouwdikte. Ook kan de ruimte tussen de bladen worden gevuld met gas voor een betere isolatie en kan gecoat glas worden gebruikt om de stralingswarmte tegen te houden. Deze soorten noemen we HR, HR+ of HR++.

Soorten en classificaties

1. Standaard isolatieglas

Standaard isolatieglas bestaat uit 2 ongecoate bladen met een luchtdichte met droge lucht gevulde tussenruimte. Bij een opbouw van (binnenmaat, spouwdikte en buitenmaat) 4 – 12 – 5 wordt een U-waarde van +/- 2,8 W/m2K* gehaald.

2. HR glas

HR glas, Hoog Rendements glas bestaat uit één gecoat buitenblad en een ongecoat binnenblad, de spouw is gevuld met droge lucht. Voor HR glas geldt een U-waarde van 2,0 tot 1,6 W/m2K bij een opbouw van 4 – spouw – 4.

3. HR+ glas

HR+ glas bestaat uit één gecoat buitenblad en een ongecoat binnenblad, de spouw is gevuld met een edelgas, meestal argon. HR+ glas heeft een U-waarde van 1,6 tot 1,2 W/m2K bij een opbouw van 4 – spouw – 4.

4. HR++ glas

HR++ glas bestaat uit één gecoat buitenblad en een ongecoat binnenblad, de spouw is gevuld met een edelgas, meestal argon. HR+ glas heeft een U-waarde van < 1,2 W/m2K bij een opbouw van 4 – spouw – 4.

5. Driedubbel glas, triple glas

HR3 glas bestaat uit 3 lagen glas, gecoat of ongecoat. De spouw kan lucht of gasgevuld zijn. HR3 glas kan een U-waarde bereiken van wel 0,4 W/m2K.

* De U-waarde (vroeger de K-waarde) drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde, per m² en per graad temperatuurverschil tussen de ene en de andere zijde van een wand (constructie) doorgelaten wordt. De U-waarde wordt ook warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd. De waarde geeft de mate van thermische isolatie van een wand aan: een hoge U-waarde betekent een thermisch slecht isolerende wand, en een lage U-waarde betekent een thermisch goed isolerende wand. De eenheid voor de U-waarde is W/(m².K). (bron: wikipedia)

Ons advies

In veel gevallen is HR++ de beste keuze. Niet het goedkoopste in aanschaf, maar wel het product met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Dit betekent dat u de investering ook sneller terugverdient. U kunt natuurlijk altijd overleggen met onze professionals om u te ondersteunen bij het maken van uw keuze. Bij Glascentrale Roden zijn altijd verschillende soorten isolatieglas op voorraad. Glascentrale Roden werkt voornamelijk in Groningen, Friesland en Drenthe, maar we doen opdrachten door geheel Nederland.

Extra informatie

Veelgestelde vragen

1. Kan isolatieglas beslaan?
Isolatieglas kan beslaan, aan de buitenkant. Deze condensvorming heeft te maken met een lage buitentemperatuur in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. Condensvorming bij isolatieglas treedt het meeste op bij de sterker isolerende soorten, dus HR++ of triple glas en is niet schadelijk, er is ook niets aan te doen of te voorkomen. Isolatieglas is afwaterend gemaakt zodat het vocht goed kan worden afgevoerd. Wanneer de luchtvochtigheid daalt zal de condens weer wegtrekken.

2. Beste Glascentrale, ik heb door jullie HR+ glas laten plaatsen en ik zie nu dat er toch condensvorming optreedt. Is het glas nu stuk?
Beste klant, het glas is niet stuk. Dit verschijnsel treedt op bij een snelle temperatuurswijziging, meestal komt dit voor in de herfst of het begin van de winter. In de herfst, winter daalt de buitentemperatuur en omdat u de verwarming aanzet stijgt de hoeveelheid warme lucht in de woning, verwarming is vaak ook dicht bij het raam geplaatst. Condens onstaat omdat de overgang te snel gaat. Na verloop van tijd zal de condens weer wegtrekken.

3. Het lijkt alsof het glas een kleur heeft, maar dat heb ik niet besteld, klopt dat?
Glas heeft vanwege de grondstoffen vaak een ietwat blauwe of groene tint. Je kan dit goed zien door een glasplaat aan de zijkant bekijken. Meestal is dit niet zichtbaar, maar bij aparte lichtomstandigheden of licht onder een bepaalde hoek kan een kleine kleurzweem zichtbaar zijn, dit is normaal.

4. Mijn isolatieglas is lek, kan Glascentrale Roden dit repareren?
Helaas, lekkend isolatieglas kan niet worden gerepareerd, het zal moeten worden vervangen omdat ook de isolerende kracht weg is. Glascentrale Roden geeft maarliefst 10 jaar garantie op isolatieglas!

5. Mijn isolatieglas moet worden vervangen, kan dit in mijn bestaande ramen?
Dit kan in de meeste gevallen prima! Alleen wanneer er houtrot in verregaande staat wordt geconstateerd wat echt niet gerepareerd kan worden vervanging van kozijnen worden geadviseerd.

Gerelateerde producten

vanafGratis

HR++ brandwerend

Bekijk alle , ,
vanafGratis

HR++ geluidswerend

Bekijk alle , ,
vanafGratis vanaf€27,73

HR++ isolatieglas

Bekijk alle , ,
vanafGratis vanaf€32

Gelaagd glas (veiligheidsglas)

Bekijk alle , ,